In gesprek met Gaiyo-gebruiker Wingki Chan

In gesprek met Gaiyo-gebruiker Wingki Chan

Welkom bij de eerste blog uit onze nieuwe serie ‘In gesprek met’. In deze blogs laten we de gebruikers van onze app aan het woord en leren we hen beter kennen.

Vandaag staat deelneemster aan de MaaS-pilot in Leidsche Rijn, Wingki Chan centraal. Wingki komt uit Hong Kong en is naar Nederland gekomen voor haar werk. Net zoals iedereen dat doet in Nederland is ook zij een veelvuldig gebruiker van de fiets. Ze gebruikt de app Gaiyo bijna dagelijks en raadpleegt deze soms zelfs meerdere keren op een dag. Dit doet ze voornamelijk om de deelfietsen van Donkey Republic te reserveren. We hebben haar gevraagd naar haar ervaringen.

Waarom gebruik je zo vaak de deelfietsen van Donkey Republic?

Ik heb zelf nog geen eigen fiets en vind de fietsen van Donkey Republic erg fijn! Ik heb me aangemeld als tester voor de pilot en heb drie maanden lang een gratis abonnement gekregen voor het gebruik van de deelfietsen. Voor mij was dat een goede reden om mij aan te melden voor de pilot. Ik gebruik de fiets voornamelijk om van huis naar de supermarkt te reizen, of om bij haar familie op bezoek te gaan.

Wat vind je fijn aan het gebruik van een deelfiets?

Het spreekt mij vooral erg aan dat ik niet gebonden ben aan één fiets, maar dat ik telkens een andere fiets zou kunnen gebruiken. Ik gebruik Gaiyo om te bekijken welke fiets voor mij de meest dichtstbijzijnde is. Omdat er in Leidsche Rijn een groot aanbod aan fietsen is, hoeft ik nooit ver naar een fiets te lopen. Een prettige bijkomstigheid is dat je de fietsen op meerdere locaties zou kunnen achterlaten.

Blijft je de deelfietsen gebruiken als het proefabonnement is afgelopen?

Als straks mijn proefabonnement is afgelopen zal ik zelf moeten gaan betalen voor het gebruik. De kosten voor een abonnement bedragen normaal gesproken € 14,- per maand en daarmee kan ik de fiets onbeperkt gebruiken, de hele dag. Voorlopig blijf ik nog wel gebruik maken van de Donkey, want het is erg gemakkelijk.

Waar gebruik je Gaiyo nog meer voor?

In de Gaiyo app is het, naast het reserveren van deelfietsen- en scooters, ook mogelijk om treintickets in de app aan te schaffen. Voor mij is dit een gemakkelijke oplossing om thuis op de bank al mijn treinticket aan te schaffen voor een geplande reis.