Vanaf nu in de Gaiyo-app: de elektrische deelscooters van Check

Vind alle Check deelscooters met Gaiyo

Het aanbod van deelvervoer in Nederland wordt met de dag overzichtelijker en makkelijker met Gaiyo. Zo kun je sinds vandaag ook de elektrische deelscooters van Check vinden in onze app. 

Check is een Nederlands bedrijf dat elektrische deelscooters aanbiedt in verschillende steden. Ponooc, het duurzame investeringsfonds van de familie Pon dat onder andere bekend is van het grootbrengen van Swapfiets, investeert in de nieuwe deeldienst. Check trapte in 2019 af in Rotterdam en heeft zijn scooterpark inmiddels uitgebreid naar de steden Amsterdam, Breda en Den Haag. Al meer dan 50.000 mensen gebruiken de scooters van Check om zich op een makkelijke, snelle en duurzame manier van A naar B te verplaatsen.

Binnen 30 seconden op weg

Het idee achter Check is dat iedereen in elke stad altijd binnen 15 minuten op de plek van bestemming moet kunnen komen. Daartoe wil Check nieuwe en slimme vormen van mobiliteit introduceren. De elektrische deelscooters zijn de eerste stap. “Er staat er altijd eentje bij je in de buurt. Binnen 30 seconden ben je op weg. En dat is fijn, want niemand houdt van wachten.”

Deelscooters steeds populairder
Elektrische deelscooters zijn in Nederland bezig aan een opmars. Vanwege de coronacrisis is het openbaar vervoer minder aantrekkelijk en pakken mensen eerder een snorfiets, blijkt uit cijfers van belangenorganisaties Bovag en Rai Vereniging. Ook Check bevestigt dat het gebruik van de elektrische deelscooters enorm is toegenomen tijdens de eerste golf coronabesmettingen. Goed nieuws, want door elektrische voertuigen te delen, wordt de doorstroom van het verkeer in de stad beter, verbetert de luchtkwaliteit en vermindert de geluidsoverlast. Als meer mensen gebruikmaken van deelscooters, is er bovendien minder autoverkeer in de stad en zijn er minder parkeerplekken nodig.

Check scooter boeken

De scooters van Check zijn lichtgewicht en kunnen per minuut worden gereserveerd en gebruikt. Gaiyo toont al het vervoer om je heen, dus ook deze deelscooters. Deelscooters vind je vooral in de stedelijke gebieden, waar de behoefte aan vervoer op wielen voor het eerste of laatste stuk van de reis groter is. 

Gaiyo: overzicht in al je vervoersopties

In Gaiyo heb je een overzicht van de standplaats van alle deelscooters. Op onze FAQ-pagina’s lees je welke stappen je moet nemen om een deelscooter van Check te boeken. Check kost 25 cent per minuut, met een starttarief van 50 cent. In Gaiyo vind je uiteraard ook deelscooters en -fietsen van andere aanbieders, zoals felyx, Go Sharing, Donkey Republic, GoAbout, Urbee en de OV-fiets.

Wil je Check ook eens uitproberen? Maak dan een account aan bij Gaiyo en ontvang 60 gratis rijminuten. Lees hier meer over de actie.