Nieuw in de Gaiyo-app: de groene deelscooters van GO Sharing

Gaiyo geeft je een overzicht van alle deelscooters in Nederland

Het aanbod aan deelvervoer wordt met Gaiyo steeds completer. Zo kun je sinds vandaag ook de elektrische deelscooters van GO Sharing vinden in onze app. 

Je hebt er vast wel eens een voorbij zien rijden, de opvallende groene deelscooters van GO Sharing. GO Sharing is een Nederlandse scale-up met de ambitie om elektrisch deelvervoer voor iedereen toegankelijk te maken. De oprichter en CEO, Raymond Pouwels, trapte in 2019 met zijn deelscooters af in Eindhoven.  Een jaar later rijden er ruim 3.200 elektrische GO Sharing scooters rond in heel Nederland.

“GO Sharing staat voor een groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen,” zegt Pouwels. “Wij willen een gedragsverandering teweegbrengen van ‘iedereen een eigen voertuig’, naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. En dat doen we op een duurzame manier, met elektrisch deelvervoer.” 

GO Sharing: groene deelscooters in 25 plaatsen

Het bedrijf haalde in januari 2020 10 miljoen euro op bij investeerders, waaronder Rabobank. Daarna ging het rap. Inmiddels rijden de GO Sharing deelscooters ook al rond in de regio’s Eindhoven, Rotterdam, Groningen, Breda, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Leeuwarden, Deventer, Delft, Tilburg, Hengelo, Amersfoort, Haarlem en Apeldoorn. In de in totaal 25 plaatsen rijden ruim 3.000 elektrische deelscooters van GO Sharing rond.

Duurzaam alternatief voor de auto

GO Sharing wil een oplossing bieden voor vertragingen door het drukke stadsverkeer. Bovendien is het een duurzaam alternatief voor de auto, die duur is, meer vervuilt en doorgaans maar een paar uur per dag wordt gebruikt. 

Volgens Pouwels heeft de scooter de toekomst in grote steden. Steeds meer steden, zoals Parijs en Oslo, doen de auto in de ban. Ook in Nederland worden parkeernormen steeds vaker verlaagd en bieden veel steden steeds minder ruimte aan auto’s.

Betalen voor het gebruik

Net als bij het andere deelvervoer in Gaiyo, betaal je bij de scooters van GO Sharing alleen voor het gebruik; je betaalt vanaf € 0,23 per minuut. Via de Gaiyo-app kun je alle deelscooters vinden. Ze zijn 100 procent elektrisch en worden geladen met duurzame stroom.

Met een GO Sharing deelscooter kan ongeveer 100 kilometer worden afgelegd. Tijdens een afspraak buiten de deur of een bezoekje aan de supermarkt kan de gebruiker de scooter in de parkeermodus zetten. Dat kost maar € 0,05 per minuut.

Gaiyo: overzicht in al je vervoersopties

In Gaiyo heb je een overzicht van de standplaats van alle scooters. Op onze FAQ-pagina’s lees je welke stappen je moet nemen om een deelscooter van GO Sharing te gebruiken. In Gaiyo vind je uiteraard ook deelscooters en -fietsen van andere aanbieders, zoals felyx, Check, Donkey Republic, GoAbout en Urbee.

Ook een GO Sharing e-scooter proberen? Ga naar www.gaiyo.com/go-sharing voor gratis rijminuten.