FD Gazellen Award 2018 voor Innovactory

Gaiyo -MobilityMixx

Innovactory heeft voor de tweede keer op rij een FD Gazellen Award in de wacht gesleept. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

“Deze tweede FD Gazellen Award is een mooie bevestiging dat wij met onze dienstverlening om mensen duurzamer te laten reizen ook gezonde groeicijfers kunnen laten zien”, zegt Lucien Groenhuijzen, CEO van Innovactory.

Het Financieele Dagblad kijkt vanaf 2018 niet alleen naar omzetgroei, maar ook naar winstgevendheid en uitbreiding van het personeelsbestand. Door de laatste twee factoren mee te wegen, wil het FD een meer gebalanceerde score creëren.

Duurzame mobiliteit

Bij Innovactory geloven we dat toekomstige mobiliteit zal worden bepaald door wereldwijde megatrends zoals verstedelijking, vervuiling, congestie en connectiviteit. Deze trends zullen de manier waarop we momenteel naar mobiliteit en persoonlijke mobiliteit in het bijzonder kijken radicaal veranderen. Daarom hebben wij TimesUpp ontwikkeld. TimesUpp is een reisassistent die de reiziger bij de hand neemt tijdens het uitvoeren van de reis. Anticipeert real-time op wijzigingen, optimaliseert en informeert. Onze missie is dat het gebruik van onze technologie tot een gedragsverandering leidt bij onze gebruikers, die niet alleen de gebruiker helpt, maar ook een positief effect heeft op de doorstroming, emissies en de veiligheid in een regio waar deze gebruiker reist.

Criteria FD Gazellen 2018

Met ingang van 2018 is de rangschikking van de FD Gazellen-lijst veranderd. Niet langer is alleen de omzetgroei van belang, maar nu wordt ook de groei van werknemers (in fte’s gemeten) en de winstgevendheid meegewogen. Personeelsgroei is een indicator voor een bijdrage aan de werkgelegenheid en winstgevendheid is een indicator in welke mate een bedrijf toegevoegde waarde biedt. Door drie indicatoren – in plaats van één – mee te laten wegen, krijgt de prijs een meer gebalanceerde basis. Als gevolg komen meer snelgroeiende bedrijven in aanmerking voor een bronzen, zilveren en gouden FD Gazellen Award (de top drie binnen elke categorie).

De ontvangst van de prijs werd opgemerkt door de wethouder van de gemeente Almere, waar Innovactory gevestigd is, die het bedrijf persoonlijk feliciteerde.