Hoe kan ik gebruik maken van een OV-fiets?

Bij bemande huurlocaties toon je jouw Gaiyo Card aan een medewerker en regelen zij de rest. Om bij een onbemande huurlocatie (fietskluis) een fiets op te halen of in te leveren scan je jouw Gaiyo Card bij de kaartlezer en volg je de instructies.

Hoe kan ik gebruik maken van een NS-fietsenstalling?

Bij bemande stallingen toon je jouw Gaiyo Card aan een medewerker. Bij een onbemande stalling scan je de Gaiyo Card en volg je de instructies op het scherm. Stallingen zijn geopend vanaf een kwartier vóór het eerste treinvertrek tot een kwartier na de laatste treinaankomst.

Mag ik een OV-fiets ergens anders inleveren?

Ja, dat mag. Als je een OV-fiets op een andere locatie inlevert dan waar je de fiets hebt gehuurd, wordt een toeslag van € 10,- in rekening gebracht voor de logistieke afhandeling.

Hoelang mag ik een OV-fiets huren?

Je mag een OV-fiets maximaal 72 uur aaneengesloten huren. Daarna geldt een toeslag van € 5 per 24 uur. Deze wordt in rekening gebracht bij jouw werkgever.   Let op, als de fiets na 21 dagen niet is teruggebracht is OV-fiets genoodzaakt om het eigen risico van € 250 in rekening te brengen

Wat moet ik doen als ik de sleutel van mijn OV-fiets ben verloren?

Meld het verlies direct bij OV-fiets door te bellen naar 030 – 751 51 55. Verlies of diefstal van de sleutel van de OV-fiets bedraagt € 20. Deze kosten worden alleen gecrediteerd indien de sleutel toch snel weer wordt teruggevonden. Wanneer het slot reeds is vervangen worden de kosten niet gecrediteerd.

Wat moet ik doen als mijn OV-fiets is gestolen of zoekgeraakt?

Meld de diefstal direct bij OV-fiets door te bellen naar 030 – 751 51 55. Neem contact op met de lokale politie om aangifte te doen zodat er een proces-verbaal wordt opgemaakt. Plak de sleutel op een stevig stuk karton en retourneer de fietssleutel naar OV-fiets via het volgende adres.  NS Klantenservice afdeling OV-fiets
postbus 2572
3500 … Lees meer