Gaiyo wint MaaS-project A2 Deil – Vught met vervoersapp

Gaiyo A2-gunning

De komende vier jaar gaat Gaiyo (voorheen Innovactory International B.V.) in opdracht van de provincie Gelderland automobilisten die over de A2, tussen Utrecht en Eindhoven, reizen, helpen andere vormen van vervoer te gebruiken. Met de bestaande vervoersapp Gaiyo, biedt het bedrijf de dienst voor zowel de provincie als de reiziger aan om van automobilist een keuzereiziger te worden. Het project is onderdeel van de mobiliteitsaanpak binnen het MIRT programma A2 Deil-Vught, waarin het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Provincie Noord-Brabant, Regio Rivierenland en de gemeente ’s-Hertogenbosch bij betrokken zijn. 

De meerwaarde van MaaS

Het MaaS-project op de A2 is onderdeel van de kortetermijnmaatregelen binnen het A2 MIRT programma. Het gebied rondom de snelweg A2 corridor tussen Amsterdam/Utrecht en ’s-Hertogenbosch/Eindhoven, en in het bijzonder het traject Deil – Vught, is een essentieel onderdeel van de bereikbaarheid van Noord-Brabant en Rivierenland. De A2 dreigt tussen de knooppunten Deil en Vught uit te groeien tot een van de grootste fileknelpunten van Nederland. Op zowel landelijk als provinciaal en regionaal niveau is het doel gesteld om de doorstroming van het verkeer in dit gebied te verbeteren. De focus ligt vooral op de inzet van slimme, innovatie en duurzame mobiliteitsconcepten.

Gaiyo, één app voor al je vervoer

De app functioneert als een persoonlijke reisassistent, die een realtime overzicht geeft van alle beschikbare (deel)vervoersopties en combinaties, compleet met tarieven, eventuele vertrek- en aankomsttijden, routes, files en parkeeropties. Gaiyo toont al het deelvervoer (zoals deelfiets, -scooter of -auto) bij jou in de buurt. Met één account kan de gebruiker het (deel)vervoer plannen, boeken en betalen.

Benieuwd geworden naar de app? Gaiyo is voor iedereen te downloaden in de Google Play Store of de App Store. Ga voor meer informatie naar www.gaiyo.com en download de app.