felyx breidt uit in Amsterdam

Gaiyo laat alle felyx scooters zien

Wie Gaiyo gebruikt ziet in de app elektrische deelscooters van felyx staan. Dit Amsterdamse bedrijf heeft onlangs samen met Check een vergunning van twee jaar gekregen om 350 voertuigen te plaatsen in de hoofdstad. Goed nieuws voor jou als Gaiyo-gebruiker!

felyx, dat deze maand drie jaar bestaat, is nu actief in twee landen en vijf grote steden, zoals Brussel, Den Haag, Groningen en Rotterdam.

Wat is het nut van een deelscooter?
Een deelscooter of e-bike is ideaal om afstanden te overbruggen die te ver zijn om te fietsen, maar te kort of te duur om de auto te gebruiken. Meer gemeenten zijn overtuigd van het nut van deelvervoer. Doordat er minder autoverkeer ontstaat is er minder behoefte aan parkeerplekken.

Wat betaal je voor een felyx?
Een felyx huur je voor € 0,30 / min. Voor iedere minuut dat je hem parkeert betaal je € 0,10. In gebieden waar de vraag laag is wordt een lagere prijs gehanteerd (dynamic pricing) waardoor je goedkoper kunt rijden. Hiermee voorkomt het bedrijf dat de scooters te lang stilstaan.

Gaiyo geeft een overzicht van alle scooters
felyx scooters zijn overal in de bovengenoemde steden te vinden. Gezien de scooters altijd in beweging zijn en overal binnen het servicegebied geparkeerd kunnen worden, biedt Gaiyo een mooi overzicht van waar je de scooters kunt vinden. Ook laten we je nuttige informatie zien zoals: de accu-status, de afstand (in meters) tot de scooter, het beschikbaar aantal scooters op die locatie en de kentekenplaat. Om een felyx vanuit Gaiyo te boeken heb je op dit moment nog de felyx app nodig.