Wat is het Gaiyo Budget?

Het Gaiyo Budget is een fiscaal voordelig alternatief voor de leaseauto, waarbij je jouw budget zelf beheert en van waaruit jouw reiskosten worden betaald.

Hoe werkt het Gaiyo Budget?

Met het Gaiyo Budget krijg je van jouw werkgever een maandbudget voor alle zakelijke mobiliteit. In de Gaiyo Portal beheer je zelf het budget waaruit jouw reiskosten worden betaald. Daarnaast bepaal je zelf hoe de zakelijke kilometers worden afgelegd.

Wat zijn de voordelen van een Gaiyo Budget?

Het Gaiyo Budget kent veel voordelen voor jou als Gaiyo User.  Geen fiscale bijtelling op het Gaiyo Budget. Volledige vrijheid en flexibiliteit in de wijze waarop zakelijk wordt gereisd. Resterend budget kan worden uitgekeerd als brutovergoeding.

Hoe werkt het Gaiyo Budget met de Gaiyo Card?

Reiskosten die geregistreerd worden op jouw Gaiyo Card worden automatisch verrekend met jouw Gaiyo Budget. Het resterende budget per maand en per jaar zie je terug in het dashboard van jouw Gaiyo Portal. De transacties zie je terug in jouw transactieoverzicht.

Hoe werkt het Gaiyo Budget met kilometerdeclaratie?

Maak je naast een budget ook gebruik van kilometerdeclaratie? In dat geval worden de door jouw gedeclareerde kilometers netto door jouw werkgever vergoed. De kosten worden ook weer verrekend met jouw budget.

Hoe kan ik inzicht krijgen in mijn Gaiyo Budget?

Op de pagina reisgegevens worden de verschillende uitgave in een totaal bedrag getoond. Onder de uitgaven vallen wellicht ook kosten die niet met jouw budget worden verrekend, zoals bijvoorbeeld eventuele maandfee’s die door jouw werkgever worden betaald.

Wat als ik mijn Gaiyo Budget niet volledig gebruik?

Op basis van afspraken met jouw werkgever maken wij elk jaar, maand of kwartaal een eindafrekening van jouw budget. Deze eindafrekening wordt verstrekt aan jouw werkgever voor het uitbetalen van een eventueel resterend budget.