Coronamaatregelen van onze aanbieders

Om je zoveel mogelijk op de hoogte te houden over de maatregelen die de verschillende aanbieders hebben genomen, hebben we de websites verzameld die actuele informatie verstrekken over het Coronavirus.

Klik op de links om de maatregelen te zien. De pagina opent in een nieuw tabblad.

Nederlandse Spoorwegen (NS) 
Vanaf maandag 29 juni rijdt de NS weer volgens de normale dienstregeling en vanaf 1 juli mogen alle zitplaatsen in de trein weer gebruikt worden. Wel vraagt de NS reizigers om drukte te vermijden en zoveel mogelijk buiten de spits te reizen. Mondkapjes blijven verplicht.
Zie voor meer informatie de site van: Nederlandse Spoorwegen (NS).

U-OV (Bus Utrecht) 
Sinds 2 juni rijdt U-OV weer vaker. De capaciteit in het OV is in het hele land verhoogd, zodat meer reizigers gebruik kunnen maken van het OV en toch afstand kunnen houden.Zie voor meer informatie de site van: U-OV (Bus Utrecht).

Arriva
Vanwege het coronavirus heeft het RIVM diverse maatregelen getroffen. In verband met de richtlijnen van het RIVM heeft Arriva momenteel minder personeel én minder reizigers. Als gevolg hiervan ziet Arriva zich genoodzaakt, tot nadere berichtgeving, een aantal aanpassingen door te voeren in onze dienstregeling.

Zie voor meer informatie de site van: Arriva

Connexxion
Vanaf juni is de capaciteit weer verhoogd zodat mensen met een vitaal beroep of mensen die om een andere reden genoodzaakt zijn om te reizen, het OV kunnen blijven gebruiken. We verzorgen een zo compleet mogelijke dienstverlening, binnen de beperkingen die de overheidsmaatregelen rondom de coronacrisis met zich meebrengen. Om verantwoord reizen in het OV mogelijk te maken, vragen we onze reizigers om zich aan de landelijke spelregels te houden. Zie voor meer informatie de site van: Connexxion

RET

Vanaf 1 juni rijdt de RET met een 100% dienstregeling, met een maximale bezetting van rond de 40%. Mondkapjes zijn in het OV vanaf 1 juni verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar. Voor alle reizigers blijft gelden: houd je aan de algemene RIVM-hygiëneadviezen, werk thuis als het kan en blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt.  Zie voor de mogelijkehden de site van: RET

HTM
Wij willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen die afhankelijk is van tram of bus de komende periode kan blijven rekenen op een betrouwbare dienstregeling. Maar daar hebben we uw hulp bij nodig!
Uw medewerking is belangrijk!
HTM vraagt alle reizigers in deze periode om de richtlijnen van de Rijksoverheid in acht te nemen, ook in bus en tram.
Zie voor meer informatie de site van: HTM

KEOLIS
Door de maatregelen van de overheid maken aanzienlijk minder reizigers gebruik van het OV. Er wordt gevraagd alleen met het OV te reizen als dat echt nodig is. Daarnaast willen wij ook de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers zo goed mogelijk borgen. Daarom nemen wij maatregelen om het aantal contactmomenten tussen onze reizigers en medewerkers te beperken, waardoor de kans op verspreiding van het coronavirus afneemt.
Zie voor meer informatie de site van: KEOLIS

HERMES
Er geldt tijdelijk een aangepaste dienstregeling
Op basis van de nieuwste overheidsmaatregelen rondom het coronavirus zijn er wijzigingen in onze dienstregeling en serviceverlening. Plan je reis vooraf voor een actueel reisadvies en houd deze pagina in de gaten voor updates.
Zie voor meer informatie de site van: HERMES

OV fiets (NS), GoAbout, Cargoroo, HTM Fiets, Urbee en de Haagsche Stadsfiets (HSF) hebben geen Coronamaatregelen op hun site staan.

Donkey Republic                                                                                                                                                                                                  Het grootste deel van Europa neemt voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van en besmetting met COVID-19 of Coronavirus tegen te gaan. Al onze medewerkers zijn voorzien van handschoenen en ontsmettingsmiddelen. Ze zullen het stuur van Donkey Bikes goed afvegen terwijl ze op straat werkzaam zijn.
Zie voor meer informatie de site van: Donkey Republic

Go sharing heeft  geen coronamaatregelen op hun site staan.

Felyx
De service van felyx draait momenteel gewoon door zoals je van ons gewend bent. Dit betekent dat er in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Brussel gewoon scooters op ritbasis gehuurd kunnen worden. Felyx besteedt op dagelijkse basis veel aandacht aan hygiëne en veiligheid. Zo zijn alle e-scooter die 45 km/h rijden uitgerust met haarnetjes die onder de helm gedragen kunnen worden. Ook worden zowel de e-scooter als de aanwezige helmen op regelmatige basis gereinigd en gedesinfecteerd.

Check adviseert om voor- en na elke rit je handen te desinfecteren en handschoenen te dragen.

 

Stapp.inn, Juuve/MobyOne hebben geen Coronamaatregelen op hun site staan.

Greenwheels
De wereld is deels tot stilstand gekomen vanwege het Corona COVID-19 virus. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Er kunnen diverse redenen zijn waarom iemand een deelauto nodig heeft. Om welke reden dan ook; je kunt nog steeds op Greenwheels rekenen!
Zie voor meer informatie de site van: Greenwheels

Mywheels
Door oog te hebben voor elkaar en de richtlijnen vanuit het RIVM na te leven, moeten we erop vertrouwen dat de situatie zo snel mogelijk stabiliseert en we deze periode goed doorkomen met elkaar.
Zie de maatregelen op de site van: MyWheels

Snappcar
Autodelen in de tijd van het coronavirus
We willen proberen mobiliteit zelfs in deze tijd samen zo veilig mogelijk te houden. Daarom hebben we het hygiëneprotocol autodelen ontwikkeld voor zowel huurders als verhuurders.
Zie de maatregelen op de site van: SnappCar

 

Uber
Een bedrijf dat mensen in bewegeging zet, vraagt je thuis te blijven.
De wereld staat op z’n kop. Alles is veranderd. Blijf thuis als je kunt. Als we ons niet verplaatsen. Kunnen we dit virus samen stoppen. En met onze hulp aan chauffeurs, bezorgers en restaurants houden wij de essentiële zaken in beweging.
Zie voor meer informatie de site van: Uber

TCA
Gezondheid en veiligheid staan TCA voorop.
De gezondheid en veiligheid van onze passagiers en chauffeurs hebben bij ons de hoogste prioriteit. Onze chauffeurs doen hun uiterste best om iedereen veilig en gezond naar hun bestemming te brengen.
Zie de maatregelen op de site van: TCA