Coronamaatregelen van onze aanbieders

Om je zoveel mogelijk op de hoogte te houden over de maatregelen die de verschillende aanbieders hebben genomen, hebben we de websites verzameld die actuele informatie verstrekken over het Coronavirus. 

Klik op de links om de maatregelen te zien. De pagina opent in een nieuw tabblad.

Nederlandse Spoorwegen (NS)
NS vraagt zijn reizigers om de drukte te vermijden en zoveel mogelijk buiten de spits te reizen. Mondkapjes zijn verplicht. Zie voor meer informatie de site van: Nederlandse Spoorwegen (NS).

U-OV (Bus Utrecht)
U-OV rijdt via de normale dienstregeling. Zij vragen om zoveel mogelijk afstand te houden en goed op te letten tijdens het in en uit stappen. Een mondkapje is verplicht. Zie voor meer informatie de site van: U-OV (Bus Utrecht).

Arriva
Arriva raadt aan om zo min mogelijk in de spits te rijden en drukte te mijden. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Het is niet meer mogelijk om bij de buschauffeur een kaartje te kopen. 

  • Reis op saldo met je OV-chipkaart
  • Koop een e-ticket via arriva.nl/eticket of via de Arriva-app
  • koop een kaartje bij één van onze OV Servicepunten

Zie voor meer informatie de site van: Arriva

Connexxion
Connexxion raadt aan om zo min mogelijk in de spits en drukte te reizen. Houdt 1,5 meter afstand tijdens het reizen en draag een mondkapje. De voordeur van de bus is gesloten. Stap in/ uit bij de achteringang van de bus. Zie voor meer informatie de site van: Connexxion 

RET
RET raadt aan om zo min mogelijk in de spits en drukte te reizen. In de trams is het mogelijk om contactloos een kaartje te kopen. In de bussen niet, zorg voor voldoende saldo op je OV-kaart. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Sommige buurtbussen rijden nog niet. Zie voor meer informatie de site van: RET 

HTM
Wij willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen die afhankelijk is van tram of bus de komende periode kan blijven rekenen op een betrouwbare dienstregeling. Maar daar hebben we uw hulp bij nodig!
Uw medewerking is belangrijk!
HTM vraagt alle reizigers in deze periode om de richtlijnen van de Rijksoverheid in acht te nemen, ook in bus en tram.
Zie voor meer informatie de site van: HTM

KEOLIS
KEOLIS raadt aan om zo min mogelijk in de spits en drukte te reizen. Houdt zoveel mogelijk afstand tijdens het reizen en het in- en uit stappen. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Zie voor meer informatie de site van: KEOLIS.

HERMES
HERMES raadt aan om zo min mogelijk in de spits en drukte te reizen. Mondkapjes zijn verplicht. De voordeur gaat niet open, stap in en uit bij de achterdeur. Je kan geen kaartje meer kopen bij de chauffeur, koop je kaartje vooraf bij de chauffeur of zorg dat je genoeg saldo op je OV-kaart hebt. De buurtbussen van HERMES rijden tijdelijk niet.  Zie voor meer informatie de site van: HERMES. 

GoAbout, Cargoroo, HTM Fiets, Urbee en de Haagsche Stadsfiets (HSF) hebben geen Coronamaatregelen op hun site staan.

Donkey Republic                                                                                                                                                                                  Het grootste deel van Europa neemt voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van en besmetting met COVID-19 of Coronavirus tegen te gaan. Al onze medewerkers zijn voorzien van handschoenen en ontsmettingsmiddelen. Ze zullen het stuur van Donkey Bikes goed afvegen terwijl ze op straat werkzaam zijn. U als bestuurder kunt ook meehelpen, was voor het gebruik van onze fietsen uw handen, draag handschoenen en desinfecteer uw telefoon. Probeer zoveel mogelijk afstand te houden van andere bestuurder terwijl u aan het fietsen bent. Zie voor meer informatie de site van: Donkey Republic

OV-fiets
OV-fietsen kunnen gewoon gehuurd worden. Bij bemenste fietsenstallingen worden de fietsen elke keer na gebruik schoongemaakt. Het uitgifte- en inname proces gaat contactloos. Bij zelfservice fietsenstallingen worden de fietsen en sleutels een keer per dag gereinigd. Zie voor meer informatie de site van: NS

 

Go sharing heeft  geen coronamaatregelen op hun site staan.

Felyx
De service van felyx draait momenteel gewoon door zoals je van ons gewend bent. Dit betekent dat er in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Brussel gewoon scooters op ritbasis gehuurd kunnen worden. Felyx besteedt op dagelijkse basis veel aandacht aan hygiëne en veiligheid. Zo zijn alle e-scooter die 45 km/h rijden uitgerust met haarnetjes die onder de helm gedragen kunnen worden. Ook worden zowel de e-scooter als de aanwezige helmen op regelmatige basis gereinigd en gedesinfecteerd.

Check adviseert om voor- en na elke rit je handen te desinfecteren en handschoenen te dragen.

 

Stapp.inn, Juuve/MobyOne hebben geen Coronamaatregelen op hun site staan.

Greenwheels
De wereld is deels tot stilstand gekomen vanwege het Corona COVID-19 virus. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Er kunnen diverse redenen zijn waarom iemand een deelauto nodig heeft. Om welke reden dan ook; je kunt nog steeds op Greenwheels rekenen! Greenwheels neemt zelf ook maatregelen door de auto’s goed te reinigen. Greenwheels raadt je aan om desinfecteergel mee te nemen en reinigingsdoekjes al je de auto gaat gebruiken. Zie voor meer informatie de site van: Greenwheels

Mywheels
Mywheels auto’s zijn te gebruiken tijdens deze coronaperiode. De auto’s worden regelmatig gereinigd. Om de kans van besmetting te verkleinen gaat elke Mywheels auto twee uur op slot na gebruik. Zie de maatregelen op de site van: MyWheels

Snappcar
Autodelen in de tijd van het coronavirus
We willen proberen mobiliteit zelfs in deze tijd samen zo veilig mogelijk te houden. Daarom hebben we het hygiëneprotocol autodelen ontwikkeld voor zowel huurders als verhuurders.
Zie de maatregelen op de site van: SnappCar

Uber
Uber raadt je aan om zo veel mogelijk thuis te blijven. Als je ritten met een Uber maakt, was dan van te voren goed je handen, bedek je neus en mond, ga achterin zitten en zet een raampje open.

TCA
Bij TCA is het verplicht om van te voren een afspraak in te plannen via de website of de app. Mocht je een taxi staande houden, dan moet u een kleine checklist invullen. Het is verplicht om een mondkapje in de taxi te dragen, mocht er geen fysieke afscherming zijn dan draagt de taxichauffeur er ook een.