“Organisaties ontdekken flexibele mobiliteit in 2024: Gaiyo is meer dan alleen een mobiliteitskaart”

“Het is ontzettend mooi om te zien hoeveel Mobility Mixx klanten de Gaiyo App al omarmd hebben”, aldus Jarco, Campaign & Onboarding manager bij Gaiyo. “Sinds de overname in mei 2023, help ik Mobility Mixx klanten letterlijk en figuurlijk in het zadel.” Op welke manier Gaiyo dit doet, lees je in dit interview.

Waar ligt nu de kracht van jullie in de zakelijke markt?

“Eigenlijk heel simpel: Managers volledig ontzorgd, medewerkers maximaal tevreden. Voor die tevreden medewerkers hebben we het zo makkelijk mogelijk gemaakt. Dat doen we met praktische, korte tutorial video’s waarin haarfijn wordt uitgelegd wat Gaiyo precies betekent, welke vervoersopties je kunt boeken en hoe je er vervolgens mee reist. Aanvullend daarop is ook een handige stap-voor-stap manual gemaakt, die ook handvatten biedt.


Managers en directeuren ontzorgen we met Gaiyo nog meer dan we al deden. Met de Gaiyo App naast de vaak al gebruikte kaart, krijgen ze minder declaraties en facturen, terwijl ze juist een brede toegang tot alle mobiliteit bieden aan hun medewerkers. Doordat we de medewerkers goed op weg helpen, ontzorgen we tegelijkertijd in hun eigen communicatie. Aantrekkelijke werkgever zijn dus, en tegelijkertijd slim omgaan met de eigen tijd!”

Wat zijn nu precies de voordelen voor organisaties? 

Jarco: “Het doel is om medewerkers eenvoudig toegang te geven tot flexibele, duurzame mobiliteit. Niet alleen met het oog op CO2-reductie, maar je geeft medewerkers ook de vrijheid om files te omzeilen. Dit kan door ‘first en last miles’ te reizen met  bijvoorbeeld een deelfiets en met het openbaar vervoer. Met andere woorden: duurzamer reizen, eenvoudig gemaakt.”

Hoe kijken organisaties tegen hun mobiliteitsbeleid aan?

“We zien dat organisaties het belangrijk vinden om personeel duurzamer te laten reizen en tegelijkertijd aantrekkelijk te zijn en blijven op de arbeidsmarkt. Veel bedrijven doen daarom actief mee en bieden de vrijheid in alle vervoersopties aan. We zien daar bij onze klanten veel goede voorbeelden van. Dat is echt mooi om te zien en motiveert mij enorm. Binnenkort zullen we meer informatie delen via onze socials. Houd ze in de gaten voor leerzame klantcases en interviews.”


Ook gebruik maken van de extra mogelijkheden met de Gaiyo App?
Bel of mail met jouw accountmanager of neem hier contact met ons op.