Mobiliteitsapp Gaiyo betreedt Belgische markt en verwelkomt nieuwe partners felyx en Greenwheels

Mobiliteitsapp Gaiyo betreedt Belgische markt en verwelkomt nieuwe partners Felyx en Greenwheels

PERSBERICHT
Almere, 18 september 2023 – Gaiyo, een app waarmee je toegang krijgt tot deelvervoer en openbaar vervoer, breidt haar diensten uit naar België. Dit betekent dat Belgische reizigers vanaf vandaag gebruik kunnen maken van een breed scala aan mobiliteitsopties via één enkele app, waaronder e-bikes, deelscooters, parkeermogelijkheden en openbaar vervoer. De uitbreiding moet in eerste instantie particuliere gebruikers aantrekken. Ook Nederlanders kunnen nu in België reizen via de app en vice versa. Bovendien heeft het bedrijf twee nieuwe strategische partners aan boord gehaald, felyx en Greenwheels, waarmee het haar aanbod aan deelmobiliteit aanzienlijk uitbreidt en de dekkingsgraad versterkt.

Lucien Groenhuijzen, CEO Gaiyo: “Een duurzamere toekomst begint bij slimmere mobiliteit. Ons doel is om deelmobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken, waar je ook bent. Met de uitbreiding naar België en de toevoeging van felyx en Greenwheels als partners, zijn we weer een stap dichter bij het realiseren van ons doel om binnen 5 jaar een vermindering van 70.000 TON aan CO2-uitstoot te realiseren.” 

België: een logische stap
Dat Gaiyo heeft gekozen voor België als de volgende stap in haar groeistrategie was voor de hand liggend. Groenhuijzen: “Doordat we buurlanden zijn kunnen we efficiënt opereren en hoogwaardige dienstverlening bieden aan beide landen. En zo geven we met Gaiyo onze gebruikers ook de mogelijkheid om zowel in Nederland als in België te reizen met flexibele en duurzame deelmobiliteit. ” Daarnaast zijn veel van de mobiliteitspartners actief in België, wat gunstig is voor de uitbreiding. Naast de huidige partners zoals TIER e-bikes en e-steps, Cargoroo elektrische bakfietsen, ParkBee parking en Donkey Republic e-bikes, is Gaiyo samenwerkingen aangegaan met lokale openbaar vervoer-partners, zoals de Vlaamse ov-maatschappij ‘De Lijn’. De samenwerkingen met felyx en Greenwheels zijn in september in Nederland van start gegaan en felyx zal ook beschikbaar zijn in België. 

Groei in zowel consumenten- als zakelijke markt
Gaiyo is de afgelopen jaren sterk gegroeid en heeft in 2022 een indrukwekkende groei van 600 procent gerealiseerd in de Nederlandse consumentenmarkt. Afgelopen jaar nam het bedrijf Mobility Mixx over om nog beter zakelijke klanten te kunnen bedienen en het dienstenaanbod uit te breiden, waaronder reizen met Ov-chipkaarten, tanken, laden, mobiliteitsbudgetbeheer en de registratie van CO2-uitstoot van medewerkers.  Gaiyo is dankzij deze overname uitgegroeid tot het meest complete aanbod voor zowel persoonlijke als zakelijke reizen in Nederland. Werknemers kunnen alle mobiliteit regelen via één app, één account en alle deelmobiliteit plannen, boeken en betalen zowel voor hun zakelijk- als privévervoer. De werkgever kan via de Gaiyo Business portal alle mobiliteit van de medewerkers beheren, en ontvangt daar de overzichten en facturen.

Meer informatie over Gaiyo: https://gaiyo.com

Over Gaiyo
Gaiyo is een Mobility-as-a-Service (MaaS) app waarmee je al je vervoersbehoeften kunt plannen, boeken en betalen met één account. De app geeft actueel reisadvies en biedt overzicht van al het beschikbare (deel)vervoer in jouw omgeving, maar ook voor het parkeren van je eigen fiets of auto. Gaiyo werd in 2020 gelanceerd als het product van Innovactory. Dit bedrijf is in 2013 opgericht door een team van ervaren TomTom-medewerkers, CEO Lucien Groenhuijzen (voormalig bestuurslid TomTom) en COO Maurice Mulders en CTO Steven Lagerweij. Op 1 januari 2023 heeft Innovactory zijn naam gewijzigd in Gaiyo. Gaiyo richt zich op het ontwikkelen van slimme mobiliteitsoplossingen en het bevorderen van gedragsverandering bij reizigers, zowel zakelijk als privé.