Bolt kiest Gaiyo als MaaS-partner voor e-bikes in Nederland

Bolt kiest Gaiyo als MaaS-partner voor e-bikes in Nederland. Het grootste multimodale platform in Europa, kiest Gaiyo als eerste MaaS partner om de Nederlandse markt te veroveren. Vanaf vandaag zijn de e-bikes van Bolt volledig geïntegreerd in deze Nederlandse mobiliteitsapp.

Bolt, het grootste multimodale platform in Europa, kiest Gaiyo als eerste Mobility-as-a-Service (MaaS) partner om de Nederlandse markt te veroveren. Vanaf vandaag zijn de e-bikes van Bolt volledig geïntegreerd in deze Nederlandse mobiliteitsapp. 

Dat betekent dat je nu een rit op een Bolt e-bike volledig kunt plannen, boeken en betalen in de Gaiyo app. Met Gaiyo heb je dus alles wat je nodig hebt om van A naar B te reizen. 

Bolt is sinds vorig jaar actief met elektrische deelfietsen in Nederland. De e-bikes van Bolt zijn al aanwezig in vier Nederlandse steden (Enschede, Groningen, Hengelo en Nijmegen), en het bedrijf staat op het punt om ze in juli in Den Bosch te lanceren. In de toekomst zal Bolt via Gaiyo meer Nederlandse steden ontsluiten waar de Bolt e-bikes geïntroduceerd zullen worden. 

Slimmere mobiliteitskeuzes stimuleren

Marc Naether, Head of Public Policy Benelux bij Bolt:

Onze samenwerking met Gaiyo in Nederland sluit perfect aan bij de visie van Bolt om multimodaal vervoer te promoten en haalbare alternatieven te bieden voor particulier autobezit. Door de e-bikes van Bolt naadloos te integreren in de Gaiyo app, stellen we de klanten van Gaiyo in staat om onze e-bikes op te nemen in de multimodale reizen die ze plannen, boeken en betalen op het Gaiyo platform. Deze samenwerking is een sterk teken van Bolt’s betrokkenheid bij de verwachting van veel Nederlandse steden dat deelvervoer onderdeel wordt van Mobility-as-a-Service aanbiedingen, waardoor individuen kunnen kiezen uit een divers aanbod van vervoersopties. Ons doel is om een toegankelijke en duurzame oplossing te bieden aan zoveel mogelijk mensen, die een verschuiving bevordert van privé-auto’s naar groenere en efficiëntere stedelijke mobiliteit.

Lucien Groenhuijzen, CEO van Gaiyo:

De beschikbaarheid van de e-bikes van Bolt in onze app bewijst dat Gaiyo de MaaS-app van Nederland is geworden. Net als Bolt wil Gaiyo slimmere vervoerskeuzes aanmoedigen en mensen helpen toegang te krijgen tot een breed aanbod van vervoersopties in hun buurt. We kijken uit naar de samenwerking met Bolt om nog meer duurzame micro-mobiliteit naar steden in heel Nederland te brengen.

De samenwerking tussen Gaiyo en Bolt wordt gedreven door een gedeelde toewijding om een verandering in reisgedrag te vergemakkelijken, waarbij mensen worden aangemoedigd om duurzame alternatieven te overwegen boven privé autobezit. Deze samenwerking illustreert het concept van Mobility-as-a-Service en bevordert een meer duurzame en toegankelijke stedelijke mobiliteit. Via deze samenwerking willen Gaiyo en Bolt mensen in staat stellen groenere keuzes te maken, verkeersopstoppingen te verminderen, de luchtkwaliteit te verbeteren en bij te dragen aan de ontwikkeling van efficiënte en milieuvriendelijke stedelijke mobiliteitssystemen.

Mobiliteit-as-a-Service

Dankzij de samenwerking tussen Gaiyo en Bolt wordt stedelijke mobiliteit weer een stukje duurzamer en toegankelijker voor iedereen. Reizigers krijgen de vrijheid om binnen één overzichtelijke app te kiezen uit verschillende vormen van beschikbaar (elektrisch) vervoer, waaronder nu ook de Bolt e-bike. Integraties als deze versterken het concept van Mobility-as-a-Service. 

Over Bolt

Bolt is de Europese super-app met 100 miljoen klanten in 45 landen en meer dan 500 steden in Europa en Afrika. Het bedrijf wil de overgang van eigen auto’s naar deelmobiliteit versnellen door betere alternatieven te bieden voor elke gebruikssituatie, waaronder vervoer per auto, deelauto’s, scooters en e-bikes, en bezorging van maaltijden en levensmiddelen. Bolt is de grootste aanbieder van micromobiliteit in Europa. Het biedt micro mobiliteitsdiensten aan in meer dan 260 steden in 25 landen in Europa.

Over Gaiyo

Gaiyo is de snelst groeiende vervoersapp in Nederland, met de meest geïntegreerde aanbieders van mobiliteit. De app kan worden gebruikt voor het plannen, boeken en betalen van reizen per trein, openbaar vervoer, deelauto’s, deelscooters, deelfietsen en deelbakfietsen. Gaiyo is ook de goedkoopste ‘parkeerapp’ van Nederland, omdat het de enige app is die geen transactiekosten rekent voor parkeeracties op straat. Sinds vorig jaar is Gaiyo er ook voor bedrijven die de flexibele mobiliteit van hun werknemers beter willen organiseren: Gaiyo Business.