De 10 grootste parkeerirritaties

Parkeerirritaties

In theorie kan het zo heerlijk zijn: je auto parkeren op een mooie parkeerplek om daarna lekker te gaan shoppen/chillen/wandelen/whatever. De praktijk is echter stukken weerbarstiger. Weinig autogerelateerde handelingen leveren zo’n waaier aan irritaties op, als parkeren. We zetten de 10 grootste parkeerirritaties op een rij.

1. Geen parkeerplek kunnen vinden binnen een straal van vijf kilometer van je bestemming

Sommige buurten zijn berucht om het schaarse aantal parkeerplekken. Als je net in zo’n buurt woont, heb je dikke vette pech. Kom je na een dag hard werken thuis, ben je vervolgens nog vijftig minuten lang rondjes door je buurt aan het rijden om je wagen maar ergens kwijt te kunnen. Zucht.

2. De buurman die zijn auto op ‘jouw’ plekje parkeert

Een veelvoorkomend fenomeen in Vinex-achtige omgevingen waar de parkeerdruk niet enorm groot is: dat iedere bewoner zich de openbare parkeerplek recht voor zijn deur toe-eigent. Op zich niks aan de hand, tenzij er ineens een vreemde in de straat parkeert, waardoor de buurman zijn auto niet meer op ‘zijn’ plek kan zetten en die van de weeromstuit maar op ‘jouw’ plek parkeert. Grrrrr! Helemaal gekmakend wordt het als hij daarna drie weken met vakantie gaat. 

3. Een parkeerplek vinden die nét 10 centimeter te krap is voor jouw auto

Dat je al zeker twintig minuten aan het zoeken bent naar een parkeerplek en elke keer die ene plek passeert waar je auto nét niet in past, doordat de auto ervoor zo ver naar achteren geparkeerd staat. Blijven ademen!

4. Als je heel nodig je auto moet opladen en alle oplaadpunten al bezet zijn

Laadpunten zijn nog altijd schaars, zeker in stedelijke gebieden. Hoe frustrerend is het als je je auto moet laden maar nergens een vrije laadplek kunt vinden?

5. Als één auto twee parkeervakken bezet houdt

De automobiel van de minder sociale medemens herken je direct aan de wijze waarop hij geparkeerd staat: lekker royaal uit je SUV kunnen stappen door deze over twee parkeervakken neer te zetten, lekker makkelijk! Minder makkelijk voor jou, want jij moet je parkeerheil hierdoor drie straten verderop zoeken. Jammer joh, maar de parkeeraso heeft daar totaal geen boodschap aan. 

6. Wanneer je even snel de supermarkt in rent, net als de scanwagen door de straat rijdt

Parkeerboetes doen pijn. Véél pijn. Omdat ze zo’n directe bestraffing zijn van je eigen nalatigheid. Want laten we wel wezen, hoeveel moeite kost dat nou helemaal om een parkeeractie te starten? Zeker nu allround vervoersapp Gaiyo een fantastische parkeerfunctie heeft, waarmee je kunt betalen voor je straatparkeeractie zonder bijkomende transactiekosten, is er geen enkele reden om een boete te riskeren.

7. Dat je héél lang moet wachten omdat iemand geen talent heeft voor achteruit inparkeren

Fileparkeren is een kunst. Althans, daar lijkt het op als je sommige mensen ziet hannesen met achteruit parkeren. Pompidom… Een gouden tip voor iedereen die de edele kunst van het fileparkeren ondanks menige jaartjes rijbewijs nog niet in de vingers heeft: gewoon lekker doorrijden tot je ergens een parkeervak vindt waar je vooruit in kunt karren!

8. Als iemand op sneaky wijze jouw parkeerplek afpakt

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je staat rustig te wachten tot het oude dametje haar Kia Picanto achterwaarts haar parkeervak uitrolt, zodat jij dat vak daarna kunt gaan benutten. Maar ineens duikt vanaf de andere kant een andere parkeerplekbehoeftige op, die zijn waggie in een soepele beweging het zojuist vrijgekomen vak in blaast. Zie nu maar eens rustig en vriendelijk te blijven.

9. Als iemand zijn auto veel te dicht bij jouw auto heeft geparkeerd

Sommige mensen denken niet echt na over de gevolgen van hun parkeeractie voor anderen. En dat is jammer, want als een auto bijvoorbeeld zo dicht naast de jouwe staat dat jij je portier niet meer kunt openen, dan wordt het ineens een oefening in lenigheid waar je totaal niet op zit te wachten. Pak je de achterklep om je auto binnen te geraken, of kruip je via de passagiersstoel achter je stoel? Begin maar vast met stretchen.

10. Dat je voor een dagje straatparkeren meer dan negentig euro moet betalen en er achteraf achter komt je een straat verderop voor een tientje had kunnen staan

Besparen op parkeren, dat wil toch iedereen? Maar hoe vind je de goedkope of gratis parkeermogelijkheden in een buurt die je niet goed kent? Gewoon, met Gaiyo! Dankzij de nieuwe Gaiyo parkeerwidget kun je heel handig een overzichtskaart van de omgeving bekijken met daarop alle parkeertarieven, blauwe zones en gratis gebieden.