Gaiyo straatparkeren: de goedkoopste ‘parkeerapp’ van Nederland met de meeste extra’s

Gaiyo-straatparkeren

Ben je op zoek naar de goedkoopste parkeerapp van Nederland? Of wil je weten wat de beste parkeerapp is? Er is op het gebied van parkeerapps veel aanbod, maar de verschillen in prijs en geboden service waren tot dusver klein. Met de introductie van Gaiyo straatparkeren komt daar verandering in.

Eén app voor al je vervoer, dat is Gaiyo. Of het nu om routes gaat, een overzicht van de files, of zo nu en dan een deelauto of -scooter boeken, in Gaiyo heb je het overzicht en regel je het allemaal. De mogelijkheid om te betalen voor parkeren is de nieuwste functie in deze superhandige app. Want als je een deelauto kunt bestellen en openen via Gaiyo en je route naar je bestemming kunt bepalen via Gaiyo, dan is het wel zo handig dat je in diezelfde app ook je parkeeractie kunt regelen. En of je nou in je eigen auto of in een deelauto rijdt, de straatparkeerfunctie van Gaiyo veel extra’s, waarover later meer.

Overzicht in alle parkeeropties en prijzen

Wanneer je de parkeerfunctie van Gaiyo wilt gebruiken, open je de app en scroll je naar de parkeerwidget. Op basis van je locatie scant Gaiyo welke parkeergarages, P+R’s en parkeerzones er in je directe omgeving te vinden zijn. De app toont je dus direct alle parkeeropties, mét de bijbehorende tarieven. Zo kun je dus heel gemakkelijk zien waar je in de buurt het goedkoopst je auto kwijt kunt, of waar in de buurt een blauwe parkeerzone is. Kies je voor de kaartweergave van de parkeerfunctie, dan kun je bovendien heel gemakkelijk zien in welke gebieden je gratis parkeert.

Goedkoopste parkeerapp

Wie wil besparen op parkeren, heeft aan Gaiyo dus een goeie. Ook wat de transactiekosten betreft. Die zijn er namelijk niet. Je betaalt € 0 per parkeeractie! Je betaalt ook geen abonnementskosten. Bij andere parkeerapps betaal je per parkeeractie meestal 30 eurocent, het dubbele dus. Tel uit je winst! Gaiyo is hiermee de goedkoopste parkeerapp. Het toevoegen van kentekens is in Gaiyo zelfs helemaal gratis. Wel zo handig, zeker als je af en toe gebruik maakt van een deelauto. Dankzij het wallet-systeem hou je nog eens extra controle over je parkeeruitgaven. Je vult je wallet van tevoren zelf met een gewenst bedrag. 

Handige snufjes

Omdat het de makers van Gaiyo er alles aan gelegen is om mobiliteit zo toegankelijk en flexibel mogelijk te maken, hebben ze hun nieuwe straatparkeerfunctie voorzien van nog veel meer handige snufjes. Je kunt bijvoorbeeld altijd je actuele parkeerkosten bekijken in de app. Vergeet je nog wel eens om je parkeeractie te stoppen en heb je geen zin om aan het einde van de dag te worden geconfronteerd met een torenhogen parkeerrekening? Geen stress! Gewoon even Gaiyo toestemming geven om je elk uur een gratis pushbericht te sturen, om je te informeren over je lopende parkeeractie. Je kunt in Gaiyo bovendien van tevoren een (ruime) eindtijd opgeven voor je parkeeractie. Stop je jouw parkeeractie eerder dan de opgegeven eindtijd, dan betaal je gewoon voor de werkelijke parkeerduur.

Meer dan alleen parkeren

Het grootste voordeel van de Gaiyo straatparkeerfunctie ten opzichte van het gebruik van een reguliere parkeerapp, is zonder twijfel dat Gaiyo nog veel meer andere mobiliteitsfuncties in zich verenigt. Moet je bijvoorbeeld in de binnenstad van Amsterdam zijn, maar heb je geen zin om €7,50 per uur af te tikken voor het parkeren? Plan in de app dan heel eenvoudig je reis met een P+R als tussenbestemming en boek je vervolgvervoer (OV, deelfiets of deelscooter) ook weer in deze app. Handig toch? En ben je klaar met je parkeeractie en wil je weten of het een beetje doorrijdt op de snelwegen? Gaiyo toont je alle relevante verkeersinformatie, inclusief de eventuele vertragingen die je oploopt naar je bestemming. Je bepaalt trouwens zelf de volgorde van alle widgets in Gaiyo. Dus als je de app vooral voor parkeren gebruikt, zet je die widget gewoon bovenaan. 

Kortom: met de nieuwe parkeerwidget van Gaiyo heb je helemaal geen aparte veel te dure parkeerapp meer nodig. Wil je Gaiyo straatparkeren zelf ook eens proberen? Download dan gratis de Gaiyo app en de rest wijst zich vanzelf.