Deelvervoer-app Gaiyo neemt zakelijke aanbieder Mobility Mixx over

Gaiyo - een app voor al je vervoer

Gaiyo, een Mobility-as-a-Service (MaaS) app die gebruikers toegang biedt tot alle vormen van (deel)vervoer en openbaar vervoer, heeft Mobility Mixx overgenomen van MHC Mobility Europe BV. Mobility Mixx is een aanbieder van mobiliteitsoplossingen voor de zakelijke markt in Nederland. Met de overname breidt Gaiyo de dienstverlening uit, onder andere met een OV-chipkaart, mobiliteitsbudget voor medewerkers en ondersteuning van de wettelijk verplichte CO2-registratie. De start-up verstevigt hiermee zijn positie van Gaiyo Business in de zakelijke markt en groeit met 50 procent in het aantal gebruikers.

Lucien Groenhuijzen, CEO Gaiyo:

De huidige benadering van individueel autobezit en autorijden in steden is niet langer houdbaar door ruimtegebrek en klimaatverandering. Gaiyo biedt hierin uitkomst, door toegang te bieden tot alle (deel)vervoersaanbieders in jouw omgeving. Onze focus lag de afgelopen jaren met name op het bedienen van de consument. Met de overname van Mobility Mixx verwelkomen we nu meer dan honderd nieuwe zakelijke klanten bij Gaiyo Business. De overname levert ook een significante bijdrage aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. Ons doel is om binnen vijf jaar een vermindering van 70.000 ton aan CO2-uitstoot te realiseren.

Groei en uitbreiding dienstverlening
De afgelopen jaren is Gaiyo hard gegroeid. Zo heeft het bedrijf in 2022 een groei van 600 procent gerealiseerd in de Nederlandse consumentenmarkt. Niet alleen groeit het bedrijf in omvang, ook breidt het de dienstverlening uit. Doordat Gaiyo het moederbedrijf van Mobility Mixx is geworden kunnen zij klanten een breder scala aan diensten bieden, waaronder reizen met OV-chipkaart, tanken, laden, mobiliteitsbudget beheren en de CO2-uitstoot van medewerkers registreren, iets dat vanaf 2024 wettelijk verplicht wordt voor werkgevers.

Gaiyo Business
Gaiyo Business, de dienstverlening voor zakelijke klanten, werd gelanceerd in 2022. Werknemers kunnen alle mobiliteit regelen via één app, één account en alle deelmobiliteit plannen, boeken en betalen, zowel voor hun zakelijk als privévervoer. De werkgever kan via de Gaiyo Business portal alle medewerkers en toegang beheren, en ontvangt daar de overzichten en facturen. Dankzij de combinatie van Gaiyo Business en Mobility Mixx hebben alle zakelijke klanten nu een uitgebreider scala aan diensten tot hun beschikking. Hierdoor heeft het bedrijf het meest complete aanbod van zakelijke mobiliteitsdiensten in Nederland.

Over Gaiyo
Gaiyo is een Mobility-as-a-Service (MaaS) app waarmee je al je vervoersbehoeften kunt plannen, boeken en betalen met één account. Gaiyo betekent ‘overzicht’ in het Japans. De app geeft actueel reisadvies en biedt overzicht van al het beschikbare (deel)vervoer in jouw omgeving, maar ook voor het parkeren van je eigen fiets of auto. Gaiyo werd in 2020 gelanceerd als het product van Innovactory. Dit bedrijf is in 2013 opgericht door een team van ervaren TomTom-medewerkers, CEO Lucien Groenhuijzen (voormalig bestuurslid TomTom) en COO Maurice Mulders en CTO Steven Lagerweij. Op 1 januari 2023 heeft Innovactory zijn naam gewijzigd in Gaiyo. Gaiyo richt zich op het ontwikkelen van slimme mobiliteitsoplossingen en het bevorderen van gedragsverandering bij reizigers, zowel zakelijk als privé.