Gaiyo geeft Utrechtse wijken primeur met deelauto’s van MyWheels

Gaiyo lanceert MyWheels in LRa

Vanaf vandaag kunnen de inwoners van Leidsche Rijn in vervoersapp Gaiyo de auto’s van MyWheels reserveren, gebruiken én direct betalen. Het aanbod aan auto’s is divers: van stadsauto tot gezinsauto en van brandstof tot elektrisch. 

Gaiyo is een innovatieve Nederlandse vervoersapp, die in april 2020 werd gelanceerd door Innovactory, een bedrijf dat slimme oplossingen ontwikkelt met als doel om steden leefbaarder, duurzamer en productiever te maken.

Alternatief voor het openbaar vervoer

Steven Hendriks, projectleider Gaiyo: “We willen inwoners van Leidsche Rijn de mogelijkheid geven om op een veilige manier naar hun bestemming te reizen. Het openbaar vervoer is voor velen momenteel geen optie en we denken dat individueel vervoer in de vorm van een deelauto een mooie oplossing is voor deze groep mensen om toch veilig en gemakkelijk te reizen.” Ter introductie krijgen alle gebruikers in Leidsche Rijn 25% korting op hun totale ritprijs.

Over Gaiyo

De app Gaiyo functioneert als een persoonlijke reisassistent, die een realtime overzicht geeft van alle beschikbare reismogelijkheden en combinaties, compleet met vertrek- en aankomsttijden, reistijd en kosten. Dit varieert van OV-diensten tot deelfietsen en deelscooters. In een artikel in De Volkskrant van 11 december 2020 werd Gaiyo beoordeeld als de meest overzichtelijke en uitgebreide vervoersapp van dit moment. Android Planet heeft Gaiyo verkozen als één van de beste apps van 2020. “De wereld van openbaar vervoer-apps is met Gaiyo een speler rijker. Deze app doet grotendeels hetzelfde als concurrenten, maar heeft een belangrijke troef achter de hand. Gaiyo laat namelijk ook zien hoe je met deelvervoer, zoals een elektrische auto of huurscooter, van A naar B komt.”

Over MyWheels

MyWheels is een platform dat 600 auto’s aanbiedt in Nederland, waarvan 250 elektrisch. Met het autodeelconcept wil MyWheels het aantal auto’s in Nederland terugdringen van 9 miljoen naar 1 miljoen in 2030, zodat er meer ruimte op straat komt en minder CO2 wordt uitgestoten. In Leidsche Rijn kunnen de auto’s vanaf nu via Gaiyo worden gevonden, geboekt, betaald en geopend. Na deze introductie in Leidsche Rijn krijgen alle Gaiyo gebruikers in Nederland de mogelijkheid om de auto’s van MyWheels auto’s te gebruiken.

Download Gaiyo gratis in de Apple Store of via Google Play.