De komende vier jaar ondersteunen Gaiyo (voorheen Innovactory International) en Mobility Mixx reizigers in het gebied tussen Utrecht en Eindhoven in hun mobiliteitsbehoeften. Daarnaast stimuleren ze hen om andere vormen van mobiliteit te gebruiken, door automobilisten op de A2 slimme alternatieven te tonen om op de plek van bestemming te komen. Met hun bestaande MaaS (Mobility-as-a-Service) apps Gaiyo en Mixx bieden de twee partijen een volledige oplossing om reizigers te helpen in hun mobiliteitsbehoeften. Gaiyo en Mobility Mixx hebben jarenlange ervaring met gedragsverandering van reizigers en hebben grootschalige projecten succesvol volbracht.
Gaiyo, één app voor al je vervoer
De app Gaiyo richt zich voornamelijk op de consument en functioneert als een persoonlijke reisassistent, die een realtime overzicht geeft van alle beschikbare (deel)vervoersopties en combinaties, compleet met tarieven, eventuele vertrek- en aankomsttijden, routes, files en parkeeropties. Met één account kan de gebruiker het (deel)vervoer plannen, boeken en betalen.
Lucien Groenhuijzen, CEO van Gaiyo: “Wij willen het voor onze gebruikers zo gemakkelijk mogelijk maken om te reizen. Of je nu kiest voor de auto, het openbaar vervoer, of de fiets; Gaiyo voorziet je van alle relevante informatie. Als je gebruik wilt maken van deelvervoer laten we niet alleen zien waar het staat, maar nemen het op in de routeplanning en maken het nu ook nog eens direct boek- en betaalbaar vanuit één app. We geven ze een sleutel tot al het vervoer, op een klantvriendelijke en laagdrempelige manier. Door de krachten met Mobility Mixx te bundelen, kunnen we zowel de consument als de werkgever ontzorgen en hen voorzien van een duurzame mobiliteitsoplossing.”
Mixx, hét platform voor zakelijke mobiliteit op maat
Het reisplatform van Mobility Mixx biedt werknemers en werkgevers de meest complete oplossing om woon-werkverkeer en zakelijk reizen flexibel, duurzaam en betaalbaar te maken. Met een Mixx-account hebben collega’s toegang tot alle gewenste vormen van vervoer en aanvullende diensten. Het declareren en verrekenen van reiskosten gebeurt met de Mixx-app en het Mixx-portal grotendeels automatisch. Het beheerplatform biedt werkgevers de mogelijkheid om reisregelingen aan te bieden die passen bij de moderne werkgever; ‘Anders reizen’ en het Hybride Werken. Dus: slimmer reizen, minder contracten en aanspreekpunten, automatisch geboekt en achteraf betaald.
Harald Ernst, CEO Mobility Mixx: “De meeste werkgevers langs de A2 zoeken naar praktische en slimme oplossingen om reizen en werken van medewerkers na Covid-19 opnieuw in te richten. De toekomst van het werken verandert en dat beïnvloedt ook onze mobiliteitsbehoeften. Anders gezegd: écht mobiel ben je anno 2021 pas, als je ook thuis mag blijven. Samen met Gaiyo bieden we een complete mobiliteitsdienst voor de consument en voor de werkgever. Samen helpen we reizigers aan nieuwe, flexibele manieren van reizen. Die zijn toekomstvast, kostenbewust en schoner. Zo helpen we met elkaar de bereikbaarheid in Nederland structureel te verbeteren”.
De meerwaarde van MaaS
Het MaaS-project op de A2 is onderdeel van de mobiliteitsaanpak binnen het MIRT programma A2 Deil-Vught, waarbij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Provincie Noord-Brabant, Regio Rivierenland en de gemeente ’s-Hertogenbosch betrokken zijn. Het gebied rondom de snelweg A2-corridor tussen Amsterdam/Utrecht en ’s-Hertogenbosch/Eindhoven, en in het bijzonder het traject Deil – Vught, is een essentieel onderdeel van de bereikbaarheid van Noord-Brabant en Rivierenland. De A2 dreigt tussen de knooppunten Deil en Vught uit te groeien tot een van de grootste fileknelpunten van Nederland. Op zowel landelijk als provinciaal en regionaal niveau is het doel gesteld om de doorstroming van het verkeer in dit gebied te verbeteren. De focus ligt vooral op de inzet van slimme, innovatieve en duurzame mobiliteitsconcepten.