Psst! Met dit trucje zijn je treinkaartjes altijd 10% goedkoper

Goedkoop treinreizen met Gaiyo

In dit artikel leggen we je uit hoe je heel gemakkelijk goedkope treinkaartjes scoort. Want een retourtje naar je schoonmoeder/beste vriend/favoriete stad kan best prijzig zijn, als je niet weet waar de korting voor het oprapen ligt. Wil jij ook treinkaartjes met korting? We’ve got your back. En we serveren er meteen vier andere treinhacks bij, die het reizen met de trein nog meer veraangenamen.

Hack 1: goedkope treinkaartjes scoor je zo

Om voortaan 10% korting te krijgen op  je treinkaartjes, hoef je eigenlijk maar één simpel ding te doen: vervoersapp Gaiyo downloaden op je telefoon. Gaiyo is je beste vriend in reizen, een superhandige app voor al je vervoer. Of je nu met je eigen fiets of auto reist, met het OV of met een deelvervoersmiddel, Gaiyo geeft overzicht in reizen, routes, vervoersmogelijkheden en parkeren. Veel vervoersopties kun je bovendien direct reserveren of boeken via de app. Je kunt met Gaiyo bovendien goedkope treinkaartjes kopen. Je krijgt er 10% korting tijdens daluren, in het weekend en op nationale feestdagen, zónder dat je daarvoor een NS-abonnement hoeft af te nemen! Verderop in dit artikel lees je hoe het werkt.

Treinhack 2: stap altijd in aan de voorkant of de achterkant van de trein

In het midden van de trein is het meestal het drukst. Dat komt doordat dit deel meestal het dichtst bij de trappen ligt en mensen niet verder lopen zodra ze op het perron zijn beland. Als jij dat wel doet en dus aan de voorkant of de achterkant van het perron op je trein wacht, zul je automatisch instappen in een rustiger deel, waar je riant kunt zitten.

Treinhack 3: spot de tweede klas sneller dan je medereizigers

Wanneer de trein het station komt binnenrijden, beginnen veel reizigers meestal onrustig heen en weer te lopen op zoek naar een tweede klas coupé. Door sneller dan je medereizigers te spotten waar de tweede klas rijtuigen zijn, kun je jezelf verzekeren van een zitplaats. Je kunt hiervoor natuurlijk naar de grote cijfers aan de zijkant op de deuren kijken, maar er is nog een manier om te zien wat eerste klas is en wat tweede klas. Je kunt namelijk ook letten op de ramen van de coupé! Als er onder de ramen een extra blauwe balk te zien is, dan is dat de eerste klas. Mist deze dunne balk, dan is het een tweede klas rijtuig.

Treinhack 4: check nooit uit op het perron maar pas verderop

Ben je aangekomen op je eindbestemming, loop dan altijd direct door naar de uitgang van het station en check daar pas uit. Check dus niet meteen uit op het perron waar je uitstapte. Zo voorkom je dat je meeloopt in de meute en in een lange rij voor de poortjes terechtkomt. 

Treinhack 5: koop je treinkaartje nooit, maar dan ook nooit uit een machine op het station

Koop je kaartje nooit, maar dan ook nooit, pas op het station uit een machine. Het kost je tijd, het kost je meer geld en biedt je verder geen enkel reisgemak. Het is veel slimmer om je treinkaartje van te voren digitaal te kopen. Met Gaiyo is dat supermakkelijk, omdat deze app je én duidelijkheid geeft over de reis (stations, perrons, vertrek- en aankomsttijden) én je treinkaartje met 10% korting laat kopen.

Zo werkt het:

  • Je plant een trip via Gaiyo.
  • De app toont je een aantal reisopties, waaronder reizen met het openbaar vervoer.
  • Je bekijkt het advies en maakt een keuze.
  • In het reisplan zie je ‘bekijk tickets’. Hier worden je tickets aangeboden
  • Je kunt vervolgens je ticket selecteren (kies in dit stadium voor dalurenkorting om 10% korting te ontvangen)
  • Als nog geen account hebt aangemaakt, word je gevraagd dat eerst doen, de app toont de te nemen stappen 
  • Vervolgens krijg je jouw goedkope treinkaartje direct in Gaiyo te zien. Je hoeft dit niet uit te printen.