Zakelijke mobiliteit: de toekomst is nu!

Veranderingen in zakelijke mobiliteit 2024 - Get going. Get Gaiyo.

De manier waarop we ons zakelijk verplaatsen is de afgelopen jaren flink in beweging. De focus ligt steeds meer op flexibiliteit, duurzaamheid en kostenbeheersing. In deze blog bespreken we de trends inzake zakelijke mobiliteit en hoe je hier als bedrijf op kunt inspelen.

Toename van deelmobiliteit 

Meer en meer bedrijven bieden hun werknemers een uitgebreid scala aan vervoersopties aan, zoals deelauto’s, deelfietsen en -scooters. Dit betekent dat medewerkers meer vrijheid krijgen om flexibel en milieuvriendelijk te reizen naar hun werk en zakelijke afspraken, vooral voor de kortere afstanden. Dit is een handige en milieubewuste oplossing, die daarnaast ook kosten kan besparen.

Populariteit van de elektrische auto

De elektrische auto is een steeds aantrekkelijker alternatief voor de brandstofauto. De voordelen zijn legio:

  • minder CO2-uitstoot
  • lagere brandstofkosten
  • fiscale voordelen.

Ter illustratie; in 2022 zijn er 2,5 miljoen ritten gemaakt met elektrische deelauto’s.

Ontwikkeling van mobiliteitshubs

Mobiliteitshubs zijn centrale punten waar verschillende vormen van vervoer samenkomen, zoals deelfietsen, scooters, bakfietsen en auto’s. Dit geeft reizigers de mogelijkheid om voor iedere reis het vervoer te kiezen, waarbij je betaalt voor het gebruik i.p.v. het bezit. 

Weten hoe Gaiyo hubs inzet om bedrijven te helpen bereikbaar te blijven? Bekijk onze blog: Op weg naar duurzaamheid: Lage Weide’s project voor bereikbaarheid en gedragsverandering

Hoe kun je inspelen op deze trends?

  • Voer een mobiliteitsonderzoek uit: Breng in kaart hoe jouw medewerkers zich zakelijk verplaatsen en wat hun wensen zijn voor de toekomst.
  • Ontwikkel een mobiliteitsplan: Stel een plan op met daarin jouw doelstellingen voor zakelijke mobiliteit, zoals CO2-reductie, kostenbesparing of verbetering van de bereikbaarheid.
  • Kies de juiste mobiliteitsoplossingen: Er zijn tal van mobiliteitsoplossingen beschikbaar, zoals de Gaiyo poolauto’s, mobiliteitsbudgetten, deelvervoer en OV-abonnementen. Kies de oplossingen die het beste passen bij het budget en de behoeften van jouw bedrijf en medewerkers.
  • Communiceer jouw mobiliteitsbeleid: Zorg ervoor dat jouw medewerkers op de hoogte zijn van jouw mobiliteitsbeleid en de voordelen die je hen biedt.

Heb je hulp of advies nodig bij het opstellen en inrichten van jouw mobiliteitsbeleid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op