In Utrecht met de bus of de tram? Koop je kaartje vanaf nu in Gaiyo!

In Utrecht met het OV reizen, wordt steeds makkelijker. Vanaf vandaag koop je namelijk je tickets voor de bussen of trams van U-OV in de regio Utrecht heel gemakkelijk met Gaiyo.

Gaiyo, je persoonlijke reisassistent in app-vorm, is een samenwerking aangegaan met U-OV, de openbaar vervoersmaatschappij van Utrecht en omstreken. Heb je geen abonnement en reis je maar af en toe met de bus of de tram, dan koop je je kaartje vanaf nu heel eenvoudig in de app, in de vorm van een e-ticket. 

Twee soorten tickets 
In Gaiyo zijn twee soorten U-OV-tickets beschikbaar: 1-uurs-tickets en dagkaarten. Kom je met de trein naar Utrecht? Dan kun je dat ticket óók in Gaiyo kopen. Je krijgt dan ook nog eens een feestelijke 10% korting.

Gratis reizen
Van 27 september t/m 3 oktober a.s. geeft Gaiyo iedereen die via de app een U-OV ticket koopt eenmalig maximaal €5 reistegoed cadeau. Dit tegoed wordt maandag 4 oktober op de Gaiyo wallet gestort. De actievoorwaarden zijn na te lezen op de website. Met deze actie wil Gaiyo gebruikers kennis laten maken met een makkelijke manier van het plannen, boeken en betalen van je OV-reis via de app.

Realtime overzicht
Gaiyo geeft je een realtime overzicht van al jouw reismogelijkheden en -combinaties, compleet met vertrek- en aankomsttijden, reistijd en kosten. Dat varieert van trein, tram en bus tot deelvervoer (zoals deelfiets, elektrische deelscooter of -auto). In de app kun je verschillende vervoersopties boeken en zelfs parkeeracties starten zonder transactiekosten. Zo helpt Gaiyo je je OV-reis binnen Utrecht dus heel handig combineren met bijvoorbeeld het vinden van een P+R of het boeken van een deelfiets.

Steeds completer
Vervoersapp Gaiyo ging eerder deze maand ook al een samenwerking aan met de Rotterdamse vervoersbedrijf RET en wordt daarmee steeds completer. De Volkskrant roemde Gaiyo eind vorig jaar al als “de meest overzichtelijke en uitgebreide vervoersapp van dit moment”.