Het OV pakken in Amsterdam en omstreken? Koop je GVB-ticket vanaf nu in Gaiyo!

Koop je GVB-tickets met Gaiyo

Amsterdam, here we come! Vanaf nu kun je namelijk je tickets voor de bus, tram en metro in en om de hoofdstad heel eenvoudig kopen met Gaiyo. 

Gaiyo, de app waarmee je al je vervoerszaken regelt, is een samenwerking aangegaan met het GVB, de vervoersmaatschappij van Amsterdam en omstreken. Dus ben je van plan in de hoofdstad Koningsdag te vieren, of wil je daar binnenkort eens vanaf het Centraal Station met de tram naar het Rijksmuseum? Dan koop je je OV-ticket heel eenvoudig in de Gaiyo app. 

GVB e-ticket kopen 

Dat Gaiyo een samenwerking is aangegaan met het GVB betekent dat je geen OV-chipkaart meer nodig hebt en niet meer in de rij hoeft bij de ticketautomaat, om in Amsterdam in het OV te kunnen stappen. Je koopt je e-ticket nu ‘on the go’ met je mobieltje, wel zo makkelijk.

Twee soorten GVB-ticket

Gaiyo laat je kiezen tussen twee soorten tickets voor het reguliere GVB-tarief: kaartjes voor één uur (€ 3,20) en dagkaarten voor 24 uur (€ 8,50). Met deze tickets kun je terecht in alle trams, metro’s en bussen in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Amstelveen, Schiphol en Weesp. Kom je van buiten deze regio? Voor NS-tickets kun je ook terecht in Gaiyo, met 10% korting tijdens daluren.

GVB-ticket kopen met Gaiyo, hoe werkt het?

Ga in de Gaiyo-app naar het onderdeel ‘Tickets voor openbaar vervoer’ en klik op de ticket-knop achter het GVB logo. Je ziet nu een pagina met een e-ticket voor een uur, die je kunt bestellen door onderaan de pagina voor ‘bevestig geselecteerde’ te kiezen. Mocht je liever een dagkaart willen, dan druk je op ‘wijzig’. Je komt dan op een pagina waar je kunt kiezen tussen een ticket voor 24 uur en een ticket voor 1 uur. Op deze pagina vind je bovendien meer informatie over de voorwaarden van je e-ticket. Je betaalt je GVB-ticket vanuit je wallet, dus zorg ervoor dat deze voldoende tegoed bevat.

Over Gaiyo

Gaiyo is de snelst groeiende en meest complete vervoersapp die de meeste geïntegreerde (deel)vervoersaanbieders bevat. De app geeft je een realtime overzicht van alle beschikbare reismogelijkheden en combinaties, inclusief vertrek- en aankomsttijden, reistijd en kosten. In de app kun je vervoerstickets kopen en verschillende vervoersopties boeken, zoals deelscooters, -fietsen en -auto’s. Gaiyo is bovendien de goedkoopste parkeerapp van Nederland, want de enige die geen transactiekosten rekent. Naast tickets van het GVB zijn ook die van RET (Rotterdam e.o.) en U-OV (Utrecht e.o.) in Gaiyo verkrijgbaar.