Goedkoop parkeren in Amsterdam: op deze parkeerplekken betaal je het minst

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Goedkoop parkeren in Amsterdam kan een behoorlijke uitdaging zijn. Parkeerplaatsen zijn schaars en in het centrum ben je aan een uurtje parkeren zo € 7,50 kwijt. Maar er zijn alternatieven voor wie zijn auto kwijt moet in de hoofdstad. Een overzicht van de goedkoopste parkeermogelijkheden in Amsterdam.

Goedkoop parkeren in Amsterdam: voor maar 1 euro op een P+R-terrein

Binnen en net buiten de ring, heeft Amsterdam in alle windrichtingen P+R-locaties, waar je je auto heel goedkoop kunt wegzetten. De P+R-locaties van Amsterdam zijn: Noord, Zeeburg 1, Zeeburg 2, Johan Cruijff ArenA, RAI, Olympisch Stadion, VUmc (alleen in het weekend), Sloterdijk en Bos en Lommer. 

Voorwaarden P+R Amsterdam

Om gebruik te mogen maken van de goedkope P+R-regeling moet je vanaf de P+R-locatie verder reizen met het GVB openbaar vervoer (trams, bus of metro) of met de trein. Als je je reis vervolgt met een andere vervoersmogelijkheid, betaal je het normale P+R-tarief. Alle P+R-terreinen hebben uiteraard een goede aansluiting op het openbaar vervoer. Zo loop je vanaf P+R Noord zo de metro in en sta je vijf minuten later op het Centraal Station. 

Tarief P+R Amsterdam

Je betaalt op een P+R-terrein slechts 1 euro per 24 uur wanneer je inrijdt op zaterdag, zondag of een feestdag. Ook op maandag tot en met vrijdag betaal je dit tarief, mits je inrijdt ná 10.00 uur. Vervolgens kun je tot maximaal 96 uur (4 dagen) parkeren, met uitzondering van P+R RAI, waar je maximaal 24 uur kunt parkeren. Als je inrijdt op maandag tot en met vrijdag vóór 10.00 uur (dus in de spits) betaal je voor de eerste 24 uur 8 euro. De volgende 72 uur betaal je wel 1 euro per 24 uur. Na 96 uur betaal je op de P+R-locatie altijd het duurdere standaardparkeertarief. De hoogte van dit tarief verschilt per P+R-locatie.

Goedkoop parkeren in Amsterdam: op straat in een goedkope parkeerzone

Is de P+R vol, of wil of kun je je auto om een andere reden niet op zo’n terrein neerzetten? Dan kun je natuurlijk ook gewoon op straat parkeren. De parkeertarieven voor openbaar parkeren zijn per parkeerzone verschillend. In het centrum van Amsterdam betaal je uiteraard het meest. Om hier een uurtje je auto te stallen ben je al € 7,50 kwijt. In de ring rondom het centrum (dus de gebieden die ook vrij centraal liggen) betaal je € 6,00. Nog steeds behoorlijk prijzig dus. In de ring van gebieden die daar weer achter ligt (veelal nog net binnen de A10) betaal je meestal € 4,50 per uur en naarmate je verder buiten de A10 komt daalt het tarief naar minimaal € 2,50. 

Goedkoopste parkeren in Amsterdam binnen de ring: Noord

Wil je dichtbij het centrum op straat parkeren en toch niet de hoofdprijs betalen? In Amsterdam Noord is het parkeertarief maar € 1,40 per uur. De parkeerdruk is daar echter, mede door de aanleg van de Noord-Zuid-lijn en de toegenomen parkeerkosten in het centrum, enorm toegenomen. Daarom geldt op locaties dichtbij de veerpont naar Centraal Station veelal een maximumparkeerduur. Bovendien kan het om dezelfde reden best even duren voor je daar een vrije parkeerplaats vindt.  

Goedkoop parkeren in Amsterdam: de goedkoopste parkeergarages

Wil je dat je auto lekker droog staat in een parkeergarage in de binnenstad, maar niet meteen failliet gaan aan de kosten? Dan is de Parking Centrum Oosterdok, vlakbij Centraal Station, misschien wat voor jou. Zeker wanneer je langer dan zes uur in het centrum van Amsterdam wil parkeren, biedt deze parkeergarage een zeer schappelijk dagtarief van € 5,- tot € 15,-. Voorwaarde voor parkeren tegen dit voordeeltarief is wel dat je je parkeerplek van tevoren reserveert en betaalt via de website van de parking. Gunstige bijkomstigheid: je kenteken wordt bij het inrijden herkend dus je rijdt zonder gedoe naar binnen. Er zijn dagelijks 100 van dit soort plaatsen beschikbaar. Zijn alle goedkope plekken al vergeven? Dan kun je nog steeds relatief goedkoop terecht in deze garage: een dagkaart kost dan € 20,-

Goedkoop parkeren in Amsterdam: de Gaiyo app

Ben je op zoek naar een goedkope parkeerplaats in Amsterdam in de buurt van een specifieke locatie? Gebruik dan Gaiyo. Deze app bundelt alle nuttige informatie op het gebied van vervoer en parkeren voor je, en maakt het mogelijk om direct je vervoersopties te boeken. Gaiyo toont dus ook heel overzichtelijk wat alle parkeermogelijkheden zijn in de buurt van jouw locatie. Het betreft zowel P+R-locaties, parkeerzones, als parkeerterreinen en -garages, met uiteraard steeds het geldende tarief erbij. Zo vind je, waar je ook bent, altijd de goedkoopste parkeerplek in de buurt en kun je ook meteen je vervolgvervoer in kaart brengen.