Gaiyo nu ook geschikt voor gebruik deelfietsen Donkey Republic


Alwéér een geweldige nieuwe reden om Gaiyo op je telefoon te downloaden! Met Gaiyo kun je namelijk vanaf nu ook de deelfietsen van Donkey Republic boeken, openen en betalen. Mobility as a service (MaaS) is hierdoor opnieuw naar een hoger niveau getild. Wie een Donkey Bike wil gebruiken, kan dat heel eenvoudig regelen binnen vervoersapp Gaiyo. 

De dichtstbijzijnde fietsen van Donkey Republic waren al langer op te sporen met Gaiyo, maar tot voor kort had je nog wel de Donkey-app nodig om de fietsen vervolgens te kunnen gebruiken. Vanaf nu is dat anders. Door volledige integratie van Donkey Republic in Gaiyo kun je de boeking, ontgrendeling én betaling heel eenvoudig afhandelen in je favoriete vervoersapp.

Oranje deelfietsen

De oranje deelfietsen van Donkey Republic zijn te vinden in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht Om gebruik te maken van een Donkey heb je geen reservering nodig. Je zoekt simpelweg met Gaiyo de dichtstbijzijnde pick-up/drop-off locatie op en eenmaal daar gebruik je diezelfde app om via bluetooth het fietsslot te openen en sluiten. 

Betalen uit je wallet

Het betalen voor je Donkey-ritje doe je bij Gaiyo vooraf, vanuit je wallet. Rijd je toch minder lang dan je had voorspeld, dan krijg je het te veel betaalde geld automatisch teruggestort in je wallet. Rijd je langer dan verwacht, dan betaal je de gemaakte kosten via een incasso. Makkelijk toch?

Over Gaiyo
Gaiyo is een MaaS-app die functioneert als een persoonlijke vervoersassistent en is ontwikkeld door een team van voormalige TomTom-medewerkers. De app biedt realtime inzicht in alle beschikbare reismogelijkheden en -combinaties, inclusief vertrek- en aankomsttijden, reistijd en kosten. De app geeft ook toegang tot héél veel vervoersopties in de buurt en laat je deelvervoersmiddelen plannen, boeken en betalen. Bovendien is Gaiyo de goedkoopste straatparkeerapp van Nederland. De Volkskrant noemde Gaiyo in december 2020 ‘de meest overzichtelijke en uitgebreide vervoersapp van dit moment’.