€1,5 miljoen groeikapitaal voor ontwikkelaar Nederlandse vervoersapp Gaiyo

Gaiyo pressielease funding

De Nederlandse mobiliteitsstart-up Innovactory, het bedrijf achter vervoersapp Gaiyo, heeft 1,5 miljoen euro groeikapitaal ontvangen. Het groeikapitaal zal worden gebruikt  voor productontwikkeling, het aansluiten van meer vervoersaanbieders en het vergroten van het aantal gebruikers van de app.

Over vervoersapp Gaiyo

Gaiyo is een innovatieve app die functioneert als een one-stop shop voor elke vorm van (deel)mobiliteit. De Gaiyo-gebruiker kan heel eenvoudig zijn reis plannen en toegang krijgen tot alle vormen van deelvervoer (auto’s, e-scooters, e-bikes), het openbaar vervoer en taxi’s. Gaiyo is bovendien de goedkoopste parkeerapp van Nederland. De Volkskrant noemde Gaiyo eind 2020 al: ‘de meest overzichtelijke en uitgebreide vervoersapp van dit moment’.

Meer mensen toegang tot duurzame mobiliteit

Ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland is lead investor in een financieringsronde van ruim 1,5 miljoen euro, waarin ook andere investeerders participeren. Lucien Groenhuijzen, CEO van Innovactory: ‘Het nieuwe kapitaal zal worden gebruikt om de dienstverlening in Nederland en het buitenland uit te breiden. Het doel is meer mensen toegang te geven tot duurzame mobiliteitsdiensten. ‘We zijn blij met Horizon als investeerder, omdat ze hun kennis en netwerk inzetten en meehelpen zoeken naar èchte oplossingen, zonder daarmee op de stoel van de ondernemer te gaan zitten.’

Over Innovactory

Innovactory werd in 2013 opgericht door een team van voormalige TomTom-medewerkers. Hun missie:het ontwikkelen van innovatieve, slimme oplossingen voor mobiliteit. Met hun producten spelen ze in op de uitdagingen van de reiziger van nu, die regelmatig in drukke stedelijke gebieden reist.

Slim, snel en duurzaam reizen

Eric Bos Waaldijk, senior investment manager van Horizon Flevoland: ‘Innovactory heeft een aansprekende visie op mobiliteit en een sterk team. We weten allemaal dat verstandiger en slimmer omgaan met mobiliteit noodzakelijk is. om heel veel redenen. Door alle vormen van vervoer heel simpel toegankelijk te maken, helpt Innovactory de reiziger slim, snel en duurzaam te reizen.’

Over Horizon Flevoland

Horizon Flevoland is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland en beheert een aantal regionale investeringsfondsen. Deze zijn bedoeld voor Flevolandse bedrijven die willen innoveren en ook voor ondernemingen die van plan zijn om zich hier te vestigen.