Gaiyo breidt uit met de deelfietsen van HTM Fiets

HTM deelfiets

Goed nieuws voor wie wel eens een deelfiets gebruikt in de regio Den Haag. Sinds vandaag kun je namelijk de deelfietsen van HTM Fiets terugvinden in de vervoersapp Gaiyo. Gaiyo werkte al langer samen met de deelfietsaanbieders Urbee, Donkey Republic, GoAbout, OV-fiets en Haagse Stadsfiets.

HTM Fiets is het rood-witte deelfietsenconcept dat twee jaar geleden werd gelanceerd door het Haagse vervoersbedrijf HTM. Er zijn momenteel driehonderd actieve HTM Fietsen. Deze staan verdeeld over ruim 100 dropzones in Den Haag, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. Het huren van een HTM Fiets kost een euro per halfuur, met een maximum van vijf euro per dag.

Deelfietsen in Gaiyo

Deelfietsen zijn een snelgroeiend fenomeen. Wereldwijd zullen er in de nabije toekomst bijna 40 miljoen deelfietsen rondrijden, voorspellen mobiliteitsdeskundigen. Ook in Nederland wordt het gebruik van een deelfiets steeds gewoner. De markt van het fietsdelen profiteert van het stijgende milieubewustzijn en de trend van het delen. Mensen zijn steeds meer bereid te betalen voor mobiliteit, in plaats van voor het bezit van een vervoersmiddel. Dit wordt bovendien steeds makkelijker met apps als Gaiyo. Gaiyo brengt overzicht in de veelheid aan aanbieders, en laat gebruikers zien waar zij deelfietsen bij hen in de buurt kunnen vinden. De fietsen van HTM Fiets maken daar vanaf nu dus ook deel van uit. 

Meest overzichtelijke en uitgebreide vervoersapp

Ook voor mensen die gebruik maken van andere soorten (deel)vervoer, is Gaiyo dé oplossing. Gaiyo is een app waarmee je al je vervoer plant, boekt en betaalt, of je nu reist met je eigen vervoersmiddel, deelvervoer of OV. In een artikel in De Volkskrant werd Gaiyo omschreven als de meest overzichtelijke en uitgebreide vervoersapp van dit moment.

Gaiyo functioneert als een persoonlijke reisassistent, die een realtime overzicht geeft van alle beschikbare (deel)vervoersopties en vervoerscombinaties, compleet met tarieven, eventuele vertrek- en aankomsttijden, routes, files en parkeeropties. Op de FAQ-pagina’s lees je welke stappen je moet nemen om een HTM Fiets, of een andere deelfiets, te vinden en boeken.
Download Gaiyo gratis in de Apple Store of via Google Play.