De groei van Gaiyo in 2021 – het jaar in vogelvlucht

Wat een jaar was 2021, voor Gaiyo, het team, maar vooral voor jou als gebruiker. We groeiden hard en konden een serie geweldige mijlpalen aan onze erelijst toevoegen. Nu het einde van het jaar nadert, blikken we graag eens even terug. Gaiyo’s 2021 in vogelvlucht.

Integreren is excelleren

‘Integratie’ van deelvervoer houdt in dat jij als gebruiker het plannen, vinden, boeken en betalen van een deelvervoersoptie volledig binnen Gaiyo kunt uitvoeren. Je hoeft hiervoor dus niet vanuit Gaiyo naar de app van de deelvervoersaanbieder te gaan en dan weer terug. Je begrijpt dat dit soort integraties Gaiyo enorm sterken in dé app te zijn voor al je vervoer. Hoe meer integraties, hoe minder andere apps je straks nodig hebt om slim te reizen. Gaiyo is je allround trouwe reisgezel van A tot Z.

Amber, MyWheels en meer

Het is dus fantastisch dat wij in 2021 een flink aantal nieuwe integraties van deelvervoersaanbieders in onze app konden aankondigen. De eerste die we dit jaar wereldkundig maakten was die van de deelauto’s van Amber, in maart in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn en in april in de rest van Nederland. In de zomer integreerden we de deelscooters van GO Sharing en de deelauto’s van MyWheels, ook superfijn! Andere nieuwe integraties in 2021 waren die van Cargaroo bakfietsen, U-OV-tickets, HTM-fiets en RET-tickets. Zo werd Gaiyo dit jaar steeds completer en beter. 

Meer MaaS 

Ook in het najaar waren er twee toffe partnerships. Zo kunnen Gaiyo-gebruikers sinds 3 november de deelfietsen van Donkey Republic boeken, openen en betalen. En er was in de herfst nog een nieuwe integratie waar we trots op zijn: die van de scooters en fietsen van TIER. TIER is de Europese marktleider op het gebied van deelvervoer, die in september de Nederlandse markt betrad. TIER koos Gaiyo uit als eerste partner in Mobility as a Service (MaaS). Hierdoor werd Gaiyo de eerste Nederlandse app die de fietsen en scooters van TIER volledig geïntegreerd aanbood. Voor beide partijen was deze integratie bovendien een belangrijke stap in de volgroeiing van MaaS.

Samen onderzoeken

Maar er waren natuurlijk ook interessante samenwerkingen, die niet om integraties draaiden. Zo deden we mee aan een aantal waardevolle proeven, zoals de proef Slim naar Den Haag, samen met ANWB. Dit is een onderzoek onder leden naar slimmer reizen, met gebruik van… je voelt hem al: de Gaiyo-app. Een andere mooie samenwerking hadden we deze zomer met Shell Utrecht, in een proef met e-bikes. Gedurende deze proef was het bij twee Shell-stations in Utrecht mogelijk om je auto gratis te parkeren en verder te reizen met de elektrische fiets. Deelnemers waren erg enthousiast over dit concept, dus wie weet krijgt het een vervolg.

Gaiyo Streetwise 

Er waren natuurlijk ook eigen initiatieven die Gaiyo dit jaar verder tot wasdom brachten. Een hele belangrijke was de introductie van Gaiyo straatparkeren, in mei van dit jaar. Gaiyo werd hiermee de eerste en voorlopig enige gratis parkeerapp van Nederland, waarbij je enkel betaalt voor de duur van je parkeeractie en verder niets. De transactiekosten waarmee de gevestigde parkeerapps hun geld verdienen (abonnementskosten of een vast bedrag per parkeeractie), betalen Gaiyo-parkeerders dus niet. Deze uitbreiding van Gaiyo leidde tot een enorme groei in het aantal gebruikers van onze app en bleef ook in de media niet onopgemerkt.

Gaiyo in de media

Over media gesproken, daarin mocht Gaiyo het afgelopen jaar ook een aantal keer shinen. Zo was CEO Lucien Groenhuijzen te gast in de podcasts The House of Appril en verschenen er artikelen over onze app in verschillende regionale media en vakmedia. Lees bijvoorbeeld dit artikel in Duic, over de toekomst van onze mobiliteit en de rol die Gaiyo daarin wil spelen. En ook Verkeersnet berichtte geregeld over onze nieuwste ontwikkelingen, zoals hier over onze parkeerapp en hier over de integratie van TIER.

Op naar 2022! 

Kortom: het was een vruchtbaar jaar voor Gaiyo, waarin onze app en ons team (welkom Kaisar, Johan en Naeemeh) een flinke groei doormaakte en waarin steeds meer gebruikers en partners Gaiyo wisten te vinden en waarderen. We danken hen, maar vooral jou als gebruiker, voor het vertrouwen dat in ons is gesteld en wensen iedereen een gezond en voorspoedig 2022 toe.